6è Congrès de les Dones del Baix LLobregat.

6è Congrès de les Dones del Baix LLobregat.
6è Congrès de les Dones del Baix LLobregat.

Ainoa Olza Garcia, Secretària de Feminismes de la Federació Comarcal d'ERC-Baix Llobregat i l'Hospitalet.

 

Avui s’ha celebrat a Cornellà el 6è Congrès de les Dones del Baix Llobregat, i un bon grapat de companyes d’Esquerra Baix Llobregat i l’Hospitalet hi hem estat.

Divendres a la tarda , durant la inauguració, vam poder gaudir d’una interessant conversa entre la psicòloga Sara Berbel i la doctora en lingüística Estrella Montolio, abans de l’espectacle d’humor en femení #Cosasdechicas. Situacions quotidianes en què ens trobem les dones, que assumim com a “normals” i no ho son, maneres en què les mateixes dones ens podem donar suport, visibilitzant-nos, fent xarxa i no competint entre nosaltres.

Avui dissabte ha estat el dia en què havíem de treballar en comissions, i les companyes ens hem dividit per poder tenir representació a totes i cadascuna d’elles: Violència Masclista, Empoderament sexual i reproductiu, Dones en el treball del futur, Trajectories vitals de les dones, Salut i Maternitats.

Han estat comissions de treball  molt profitoses amb ponents expertes i aportacions de totes les assistents, les conclusions de les quals es podran consultar en breu i ens ajudaran a poder treballar per les dones dels nostres municipis, de la comarca i de totes en general.

 

Com sempre el moment mes distès i de contacte del Congrès, ha estat el dinar, on hem pogut xerrar, abraçar-nos, riure, comentar el que havíem estat treballant cadascuna, fer fotos i retrobar-nos amb dones de tota la comarca.

Finalment cada comissió ha exposat les seves conclusions davant de totes les assistents i hem pogut cloure el congrés al ritme de Sole Gimenez.

 

Actes i congressos amb dones, en general, de tot tipus i condició, on ens trobem per treballar i debatre juntes, on podem crear una xarxa de sororitat transversal, on parlem de com combatre el masclisme i el patriarcat, de com implementar el feminisme des de l’arrel de la societat, de com volem que sigui el present i el futur de la societat on vivim, i la que deixarem, són no només necessaris, sinó imprescindibles!