A l'Hospitalet és l'hora de passar de l'eslògan a l'acció

A l'Hospitalet és l'hora de passar de l'eslògan a l'acció
A l'Hospitalet és l'hora de passar de l'eslògan a l'acció

Lluïsa Carmona, Regidora d’ERC a l’Hospitalet de Llobregat

 

El 8 de març commemora la lluita de les dones pels seus drets, la lluita feminista. Cal fer visible que les dones, encara avui, no tenim assegurats drets fonamentals com el dret a la vida, tal i com veiem amb el degoteig continu de feminicidis.

 

Perquè existeix la discriminació i desigualtat per raons de gènere, per ser dones: patim bretxa salarial, assumim la major part de la càrrega de la criança i les cures, tenim limitacions en l’exercici de la nostra sexualitat i el dret al propi cos, patim assetjament a la feina i al carrer i agressions sexuals a dins i fora de casa, i assumim gairebé tot el pes de la conciliació familiar. I, cada cop que hi ha un daltabaix econòmic, o una crisi sanitària i social com ara, o una guerra, patim més les conseqüències.

 

En aquesta situació, encara de greus mancances, cal exigir i exigir-nos l’acció i el compromís en l’impuls de totes aquelles mesures que avui tenim al nostre abast que un a un tallin els fils d’aquesta poderosa teranyina. Les eines legals, socials i polítiques que actualment tenim són el resultat d’una llarga i costosa lluita de les dones arreu del món i també de casa nostra. Per això cal avançar i exigir, des de l'Ajuntament, l’actuació veritablement compromesa en la lluita per la efectiva igualtat de drets.

 

A l'Hospitalet no tenim desplegats tots els recursos que actualment permet en nostre marc jurídic i normatiu per combatre la discriminació i la desigualtat de gènere i totes les formes de violències.

En aquests moments tenim a sense actualitzar ni desenvolupar tots els protocols, eines d’actuació local, que permeten lluitar de forma efectiva per la igualtat i contra les violències.

 

El protocol d'actuació contra les violències masclistes, sense actualitzar des de l'any 2005. El protocol contra l'assetjament sexual, des del 2011. El protocol contra agressions sexistes a les festes, igual. El de la prevenció de la mutilació genital a les dones, sense actualitzar des del 2009. El Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes, des del 2015. O el protocol d'actuació en cas de feminicidi, encara sense fer. Tots els protocols d'actuació contra les violències estan desfasats respecte el marc legal i normatiu vigent. Tots. I això vol dir que no són efectius.

 

Estem davant una situació greu, que ens evidencia que les polítiques feministes que defensa el govern municipal són tan sols un miratge buit de continguts. Un feminisme d'eslògans i aparences