S’obre un nou horitzó.

S’obre un nou horitzó.
S’obre un nou horitzó.

Ainoa Olza Garcia, secretària de la Dona de la Federació comarcal d’ERC Baix Llobregat i l’Hospitalet.

 

Com cada any, avui 8 de març celebrem i reivindiquem el Dia de la Dona i, amb ell, fem evident la urgència en assolir la igualtat real entre homes i dones, en drets i en oportunitats. Cal recordar-ho molt especialment aquest any de pandèmia i restriccions de tota mena, que ha agreujat les desigualtats i, com sempre passa, les dones ens hem emportat també la pitjor part. Aquest any, però, hi ha un horitzó diferent que ens omple d’esperança i que ens permetrà avançar en trobar solució a les reivindicacions d’un dia com avui. Què ha canviat, doncs? El compromís d’ERC de crear una Conselleria d’Igualtat i Feminismes si teníem el suport dels votants per liderar el nou Govern de la Generalitat després del 14F. Els resultats han evidenciat aquesta realitat i hi estem treballant de valent.

Us podeu preguntar per a què servirà? L’objectiu principal, fonamental i urgent, d’aquesta conselleria és la d’apostar per un comandament únic, de màxim rang i dotat del pressupost adequat, que pugui incidir transversalment en totes les polítiques que es facin des del Govern. Dit d’una altra manera, què en totes les conselleries, que en tots els departaments, s’hi introdueixi aquesta imprescindible mirada de gènere a l’hora de desenvolupar qualsevol projecte, acció o comunicació oficial. Aquells que ens considerem progressistes, ecologistes i d’esquerres tenim l’oportunitat, per primera vegada, d’impregnar de feminisme real totes les polítiques. Tenyir de lila tots els àmbits de l’acció de govern i fer passes en ferm cap a una societat més justa i més equitativa.

 

Serà la Conselleria de feminismeS, acabat amb S, perquè les dones som moltes i molt diverses, i la interseccionalitat ha de ser un punt clau. Alhora, enfortint els Serveis Socials, podrem ajudar a descarregar les dones que estan sotmeses per una sistema informal de cures que recau, en la pràctica totalitat, en nosaltres.  

Hem dit manta vegades que ERC estem “al costat de la gent”, doncs, bé, aquesta Conselleria n’és un exemple evident. I en Pere Aragonés va puntualitzar en la seva conferència de model de govern que “venim a transformar”, des del primer moment, amb un munt de propostes que volem implementar tan aviat com tinguem possibilitat de fer-ho. I anem tan endarrerides en aquest àmbit que, malauradament, tenim molt de camí a recórrer. Però ara, a més de les idees, les ganes i l’empenta també tindrem la força que ens donarà una eina tan transformadora com la nova Conselleria.

Estic segura que el proper 8 de març podrem parlar, debatre, avaluar i tractar de millorar la moltíssima feina que ja haurem començat a fer. No defallirem en el treball.

 

 

S’obre un nou horitzó.