IV Convenció de Dones ERC.

 IV Convenció de Dones ERC.
IV Convenció de Dones ERC.

Ainoa Olza Garcia, secretaria de la Dona de la Federació Comarcal del Baix Llobregat i l'Hospitalet.

Avui, 30 d'abril del 2020, en plena crisi de confinament per la COVID-19, hem celebrat la IV Convenció de Dones ERC.
Ha estat tot un repte, amb un èxit aclaparador! 500 dones connectades telemàticament, per a intercanviar idees i fer propostes al voltant del més important, la vida, i per això l'hem volgut posar al centre.
Marta Rovira, Fina Rubio, Sara Cuentas, Flavia Ovejeros, Raquel Sans i la consellera Alba Verges, totes elles moderades per la diputada Gemma Espigares, ens han parlat cadascuna des de la seva vessant de com haurem de refer-nos d'aquesta crisi sociopolítica aprofitant-la per a posar en valor quelcom que mai ha estat valorat i sempre ha estat desprestigiat, infravalorat i invisibilitzat, les cures a les persones.
Hem de proposar un model radicalment diferent, amb mesures de xoc per a sortir de la crisi amb perspectiva de gènere, mitjançant l'empoderament de les dones individualment i col·lectiu, creant xarxes associatives amb poder col·lectiu, i posant la cura de les persones com a un DRET efectiu.
Hem de donar visibilitat a les desigualtats de gènere, per a no seguir fent polítiques esbiaixades. Incloure perspectiva de gènere dins de la política, tot i que sovint som reticents als canvis, és possible, ens hi atrevirem, i ens en sortirem. Volem transformar el sistema i reduir les desigualtats i biaixos per a no deixar ningú pel camí!