Opinió

Dia Mundial d'Acció per la Salut de les dones.

Dia Mundial d'Acció per la Salut de les dones.
Dia Mundial d'Acció per la Salut de les dones.

Clara Miquel i Serra, Secretària de la Dona de la SL d'ERC-Sant Andreu de la Barca.

 

La Salut és l'estat complet del benestar físic ,mental i social; no pas d'afeccions o malalties.
Un dels temes més relacionats amb la Salut i la Dona és que; tot i que vivim més anys, tenim pitjor qualitat de vida que els homes.
I us preguntareu perquè oi? Doncs les dones tenim i patim més malalties cròniques que repercuteixen en el nostre dia a dia. L'estrès, l'ansietat, la fibromiàlgia, l'insomni, la inapetència sexual i les càrregues familiars i domèstiques.
És per això que les dones prenem més medicació que els homes com són els antidepressius i ansiolítics.
La Salut mental és molt precària conjuntament o lligat a la dependència que tot això comporta.

La conciliació familiar cada dia més complicada i poc compartida amb l'home; és una de les grans causes d'aquests grans problemes relacionats amb la dona i la salut.
Un altre dels grans problemes també és la gran desigualtat del rol sexual, tenint repercussió amb la salut física i psicològica de la dona.
Les dones ens hem d'empoderar! Deixar-nos de tabús i que no ens preocupi o importi el nostre físic!! Som com som. Cadascuna diferent, més grosses, més primes i no passa res!! Cal lluitar contra aquesta discriminació masclista.


Són aquestes les grans diferències, ja que les dones dormim menys hores que els homes, realitzem treballs poc remunerats i poc valorats amb dobles i triples jornades sent les cuidadores principals, formals o informals de les persones dependents (infants, persones grans, malalts o discapacitats familiars) treure'ns del cap la síndrome de la cuidadora! Tot això repercuteix negativament a la nostra Salut i patim aquesta síndrome.


Com a experiència personal us puc dir i explicar que faig de mare i pare alhora d'un nen de vuit anys i és la millor experiència de la meva vida, és dur i ha estat dur educar i criar el meu fill conciliant la feina, casa, activitats . Etc. Però sabeu que? Tinc la gran sort de tenir una gran família que m'ajuda . Sóc forta i valenta i us animo a totes a seguir endavant perquè sense les dones no hi ha història!