Opinió

Dia Europeu per la Igualtat Salarial entre Dones i Homes.

Dia Europeu per la Igualtat Salarial entre Dones i Homes.
Dia Europeu per la Igualtat Salarial entre Dones i Homes.

Yolanda Artigas i Barber, Presidenta de la Secció Local ERC-Sant Vicenç dels Horts.

Moltes diferències hi ha entre les dones i els homes, fins quan no serà un únic gènere laboral?
Les dones generalment estem en tot en minoria, fins que la societat no canviï, mai ens veurem d'igual a igual.

Aquesta societat encara no accepta que una dona tingui un càrrec important a la feina, quin és el motiu? Perquè es confia més en l'home i per tant té un sou superior?

A l'home se li dóna més responsabilitat, mentre que les dones estan més preparades. L'argument que les dones cobrin menys, és perquè treballen menys hores, cosa que no és certa. La jornada laboral de les dones, és superior a la dels homes. La jornada diària de la gran majoria de les dones té molts revolts, tot i que cada vegada hi ha més homes implicats en les tasques domèstiques. La dona es lleva, prepara esmorzars, porta els fills a l'escola, va a treballar, recull els fills, els porta a extraescolars, arriben a casa, prepara els àpats, fa les tasques domèstiques i a dormir; contra la jornada de l'home que s'aixeca i va directe a la feina i de la feina a casa.

Per què les dones hem de treballar 79 dies l'any mes que els homes per obtenir una pensió aproximada a la d'ells? Perquè tenim un sou molt inferior i hem de deixar de treballar per organitzar les tasques domèstiques. L'opció més adequada seria que la jornada que es fa mentre es realitzen les tasques domèstiques també es tingués en compte a la Seguretat Social i per tant fos retribuïda i cotitzes, seria una fórmula per aquestes diferències salarials.
Les mestresses de casa, no tenen una feina remunerada malgrat fan una jornada laboral de 24 hores 7 dies a la setmana tenint cura dels fills o pares a càrrec.

La discriminació que pateixen les dones de nacionalitat estrangera és molt superior, elles han de lluitar el doble. Tenen enormes diferències salarials envers les dones de nacionalitat espanyola i encara mes envers els homes de nacionalitat estrangera i especialment de nacionalitat espanyola.