El Parlament de les Dones.

El Parlament de les Dones.
El Parlament de les Dones.

Ahir es va celebrar el 1er parlament de les Dones, una iniciativa de les diputades i entitats del Consell Nacional de Dones per tal de marcar una agenda feminista a Catalunya. 

En vam ser moltes les que ahir vam viure aquella jornada històrica amb molta emoció. Les dones "ocupàvem" el Parlament de Catalunya per reivindicar els nostres drets i lideratges, i ho fèiem acompanyades de companyes de lluites, referents i dones electes que han obert camins per a totes. Per primer cop, el Parlament totes juntes, disposades a treballar conjuntament per fer avançar els nostres drets.  

La sessió d'ahir va ser la culminació del treball realitzat durant setmanes en diferents comissions on s'ha debatut sobre els drets de les dones: drets humans de les dones, educació i cultura, drets laborals i econòmics, participació social i política, drets sexuals i reproductius, violència masclista. Tots aquests debats s'han realitzat conjuntament per part d'entitats i expertes participants del CNDC i de dels diputades dels diferents grups polítics.

Aquesta ha estat una gran iniciativa que esperem pugui seguir donant els seus fruits. Les dones, més que ningú, som conscients que si nosaltres avancem, el món avança, i que per fer-ho, cal que teixim aliances entre totes: partits, entitats i moviment feminista que ens permeti multiplicar i seguir avançant fermament cap a una societat més justa, i per tothom!
 

La data va coincidir amb la trobada de 1995 de Pequín, que va ser un punt d'inflexió en la lluita feminista i on es van posar les bases de les polítiques d'igualtat de gènere. 25 anys més tard, seguim reivindicant que la lluita pels drets de les dones és la lluita pels drets humans! 

 

Sílvia Casola Salvatella, presidenta SL ERC L'Hospitalet de Llobregat.

El Parlament de les Dones.