Notícies

Declaració d'Anna Simó davant el Tribunal Suprem.

Declació d'Anna Simó davant el Tribunal Suprem.
Declació d'Anna Simó davant el Tribunal Suprem.

Ahir a la tarda la nostra companya Anna Simó va declarar davant el Tribunal Suprem com a testimoni de l’advocada de Carme Forcadell, Olga Arderiu.

L’Anna va començar especificant els diferents períodes en què va ser al Parlament, com a vicepresidenta primera, com a secretària primera i com a diputada.

També va explicar el funcionament la Mesa del Parlament quan va entrar Carme Forcadell com a presidenta, com es va desenvolupar la creació d’estudi del procés constituent, així com la facultat del Ple per acceptar una alteració de l’ordre del dia i poder incloure les conclusions d’aquesta comissió d’estudi.

Va fer una descripció cronològica dels esdeveniments des de la presentació de la pregunta i data del referèndum, la presentació de la llei del referèndum i els fets del 20/9/2017 davant  la conselleria d’economia, on ella mateixa es va adreçar a la gent.

Finalment va defensar que Forcadell va actuar correctament davant  l’aprovació de les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica, doncs no  tenia potestat per a frenar el debat de la cambra parlamentaria.

El Fiscal Cadena la va interrogar sobre dues iniciatives legislatives populars no admeses  al 2009 i 2010, sobre la resolució del debat de política general, la proposta de convocatòria del referèndum i procés constituent, sobre les lleis de referèndum i la llei de transitorietat .

 

#JudiciAlaDemocràcia

 

Ainoa Olza Garcia, Secretària de la Dona Baix Llobregat i l’Hospitalet.