AMB VEU DE DONA: Lourdes Armengol Aymerich

AMB VEU DE DONA: Lourdes Armengol
AMB VEU DE DONA: Lourdes Armengol

Candidata a l’Ajuntament de Castelldefels

Nom: Lourdes Armengol Aymerich

Edat: 60 anys

On vius i desde quan: Visc a Castelldefels des de l’any 95

professió: Llicenciada en Humanitats , m’he dedicat sempre a la docència

Aficions: El cinema, l’art en general m’agrada anar a veure exposicions i llegir

Família: Estic casada, tinc dos fills i des de fa un any una neta.

Estàs afiliada o ets simpatitzant d’alguna organització? A part de militar a ERC, vaig ser membre fundadora de l’ANC de Castelldefels

Quan i Què et va motivar a entrar en política? A finals del 70, per consciència de classe

Com va ser el teu inici en política? De molt jove els 19 o 20 anys estudiava i  treballava alhora en una companyia d’assegurances, allí vaig formar part del comitè d’empresa i em vaig afiliar a les JCR de la LCR, la meva motivació va ser la lluita social. Després vaig estar uns anys lluny de la militància però sense deixar mai l’activisme social. El meu interès polític va anar lligat  cada cop més l’independentisme, simpatitzant d’ERC fins el 2012 que m’hi vaig afiliar, conscient que era l’hora d’adquirir un compromís ferm.

Com compagines feina i política? Des del 2015 que formo part del grup municipal com a  regidora de Règim Interior i Sistemes de Qualitat, he de dir que no ha estat fàcil. Tinc una dedicació del 40% a l’Ajuntament i la resta el dedico a la meva feina habitual en una Fundació Social com a responsable referent d’un programa  per noies i nois de l’ESO. Això m’ha suposat ,entre altres coses, no poder assistir a moltes reunions sobretot a les tardes i haver de fer un esforç important per no descuidar cap de les meves responsabilitats.

Has viscut situacions de masclisme en l’àmbit de la política? Com la majoria de les dones, n’he viscut :comentaris, actituds que he interpretat com falta de credibilitat  que he anat entomant però també aturant amb contundència.

Què és el que més t’agradaria aconseguir a través de la política en el teu municipi? Aconseguir que Castelldefels sigui una ciutat inclusiva, educadora i feminista.

Què li diries a una dona que vol entrar en política? Que no s’ho pensi  ni un sol minut, cal garantir l’accés de les dones a tots els àmbits de representació i presa de decisions, hem de vetllar per fer efectius els drets de les dones en igualtat de condicions.

I per últim, qualsevol cosa que vulguis dir, aquest és el lloc i el moment! La república ha de ser la plasmació d’una societat de dones i homes lliures i iguals que comparteixin  responsabilitats, anhels de llibertat i democràcia.

 

 

Ainoa Olza Garcia, Secretària de la Dona Baix Llobregat i l’Hospitalet.