AMB VEU DE DONA: Rosa Mimó i Creus

AMB VEU DE DONA: Rosa Mimó i Creus
AMB VEU DE DONA: Rosa Mimó i Creus

Rosa Mimó i Creus, candidata d’Esquerra Republicana de Martorell/Acord Municipal a les eleccions municipals 2019.

Edat:Tinc 57 anys.

Lloc de naixement: Vaig néixer a Martorell

On vius:  Visc a Martorell.

Professió: Sóc secretària d’administració. La meva vida laboral ha estat sempre vinculada al món de la justícia i l’advocacia.

Família: Sóc família monoparental i mare de dues filles.

Aficions: Música, cinema, lectura, escriptura,

Estas afiliada a alguna organització? Sóc militant d’Esquerra Republicana.

Quan i Què et va motivar a entrar en política? Vaig entrar per casualitat. Un matí, a pocs dies de les municipals 2015, el cap de llista d’aleshores, em va aturar pel carrer i em va demanar formar part de la seva candidatura, per que hi faltaven un parell de dones.

Com va ser el teu inici en política? Com he dit abans, el meu inici en la política municipal, va ser del tot casual i vaig formar part de la llista com a candidata suplent. LLavors vaig començar a incorporar-me poc a poc a l’activitat de la Secció Local. A l’octubre del 2015 tocava renovar l’executiva, em van proposar formar part de la candidatura que encapçalava la companya Francesca Morales, l’assemblea ens va votar i des d’aleshores desenvolupo el càrrec de Secretària d’Organització i Responsable Jurídic de l’executiva local.

Com compagines feina i politica? Treient hores d‘on no n’hi ha. Quan adquireixo un compromís arribo fins al final i no em pregunto com fer-ho, ho faig i prou.

Has viscut situacions de masclisme en l’àmbit de la política? Sí, malauradament queda molta feina a fer en aquest sentit, costa molt encara acceptar que les dones puguem encapçalar qualsevol direcció política, es qüestió de temps, ho aconseguirem!

Què és el que mes t’agradaria aconseguir a través de la política en el teu municipi? Crear una Regidoria d’igualtat i de la dona i treballar per a totes les martorellenques, siguin d’on siguin i vinguin d’on vinguin. Martorell ha se ser un poble feminista i de igualtat d’oportunitats per a tothom.

Què li diries a una dona que vol entrar en política?  Que sigui valenta i que faci el pas, a partir d’aquí tot és possible. La política si no la fas, te la fan i allà on no hi hagi una dona, s’hi posarà un home.

I per últim, qualsevol cosa que vulguis dir, aquest és el lloc i el moment! Amb tot això no pretenc menystenir els homes, al nostre partit hi ha homes molt vàlids, amb grans capacitats i molt bona gent, però la política amb perspectiva de dona és cabdal per arribar allà on volem arribar. Que tinguem sort, salut i república!

 

Ainoa Olza Garcia, Secretària de la Dona Baix Llobregat i l’Hospitalet.