AMB VEU DE DONA: Marta Espona Burgués

AMB VEU DE DONA: Marta Espona Burgués
AMB VEU DE DONA: Marta Espona Burgués

Marta Espona Burgués, Candidata d'ERC Molins de Reia les eleccions municipals 2019.

 

Edat: 55 anys

Lloc de naixement: Barcelona

On vius i des de quan: A Molins de Rei, des de l’any 1988

Professió: Soc llicendiada en Filologia Catalana, però treballo de tècnica de normalització lingüística per al Consorci per a la Normalització Lingüística

Família: Estic divorciada i tinc una filla de 28 anys i un fill de 23

Aficions: La dansa, el teatre, la música, la lectura, viatjar i la fotografia

Estàs afiliada o ets simpatitzant d’alguna organització? Soc sòcia de diverses associacions culturals i socials

Quan i Què et va motivar a entrar en política? Aquestes eleccions són la meva estrena en la política. Fins ara havia participat intensament en la vida cultural i associativa de la vila on visc, però de resultes de canvis en la secció local d’ERC, se’m va oferir la possibilitat d’anar en aquestes llistes municipals.

Com va ser el teu inici en política? Abans d’accedir a incorporar-me a la llista d’ERC a Molins de Rei ho vaig estar consultant amb els meus fills, família propera i amistats, i he de reconèixer que tothom em va animar molt a fer-ho. De moment, és l’única experiència que tinc.

Com compagines feina i politica? Estic acostumada a compaginar la meva participació en associacions culturals locals i la feina, i, de moment, m’ha representat incorporar una dedicació més al que ja feia, de manera que ha augmentat “la pressió”. Molins de Rei és una població amb molta vida i això fa que sigui habitual que es barregi la feina, ja que també treballo a Molins de Rei, amb els compromisos particulars. A partir d’ara, caldrà col·locar cada cosa al seu lloc.

Has viscut situacions de masclisme en l’àmbit de la política? Com he dit, m’acabo d’estrenar en la política i, per tant, no ho puc valorar, però en l’àmbit associatiu en què intervinc, no n’he viscut.

Què és el que mes t’agradaria aconseguir a través de la política en el teu municipi? Pel fet de ser l’àmbit que més conec, m’agradaria incidir en la política cultural de Molins de Rei, perquè realment reflecteixi tot el potencial que tenim. A banda d’això, l’educació i els infants són unes altres prioritats.

Què li diries a una dona que vol entrar en política? Que té tant dret com qualsevol altre a fer-ho i que és molt important que es tingui present en la política la manera de fer i de veure les coses que tenim les dones. 

I per últim, qualsevol cosa que vulguis dir, aquest és el lloc i el moment! Crec que poder participar en el desenvolupament del municipi i del país és un privilegi i, alhora, una enorme responsabilitat. Espero estar-ne a l’alçada. De moment, la il·lusió per canviar el que em sembla que no funciona m’esperona a tirar endavant.

 

Ainoa Olza Garcia, Secretària de la Dona Baix Llobregat i l’Hospitalet.