AMB VEU DE DONA: Noelia Fernández Carod

AMB VEU DE DONA: Noelia Fernández Carod
AMB VEU DE DONA: Noelia Fernández Carod

Noelia Fernández Carod, candidata d'ERC Pallejà a les eleccions municipals 2019.

Edat: 39 anys

Lloc de naixement: Barcelona

On vius i des de quan: Vaig viure a Pallejà fins els 25 anys i deu anys després vaig aconseguir tornar a la meva vila, i no tinc cap intenció de tornar a marxar.

Professió: Sóc infermera i actualment dirigeixo un equip d’Atenció Primària al Baix Llobregat.

Família:  monoparental i mare d’un meravellós nen de 10 anys.

Aficions:  M’agrada molt l’esport, sortir a córrer i jugar a pàdel. També m’agrada molt la lectura i la música. El teatre és una més de les meves aficions. I intento gaudir al màxim tant de la muntanya com de la platja.

Estàs afiliada o ets simpatitzant d’alguna organització? Formo part de la Colla de Dimonis de Pallejà, des de fa uns anys i aquest any formo part també del grup de Quarantins del 79, el meu any de naixement. Una tradició municipal que va néixer fa 25 anys i que agrupa els nascuts en el mateix any, per fer un munt d’activitats plegats.

Quan i Què et va motivar a entrar en política? Em vaig endinsar en el mon de la política al 2015, engrescada per l’equip que formava la Secció Local i amb la convicció que per poder canviar alguna cosa ens hem d'aixecar del sofà i posar-nos. Amb l’enorme respecte que em representava donar un pas com aquell. Des de la responsabilitat m’ho vaig plantejar com un repte.

Com va ser el teu inici en política? Va ser tot molt fàcil, tot just es refeia el grup d’ERC a Pallejà, que havia estat dissolt anys enrere. La proposta era engrescadora i les persones que m’envoltaven també. Els veterans en política ens van acollir amb els braços oberts i ens han acompanyat en tot moment.

Com compagines feina i politica? Doncs amb organització i suport sense dubtes de la gent que m’envolta, companys de feina, de la secció, família i amics.

Has viscut situacions de masclisme en l’àmbit de la política? No mai, afortunadament no he viscut cap situació d’aquesta mena.

Què és el que mes t’agradaria aconseguir a través de la política en el teu municipi? Aconseguir un ajuntament amb polítiques d’esquerres, amb participació ciutadana, propera i transparent. Escoltar els pallejanencs i pallejanenques i junts construir un Pallejà millor.

Què li diries a una dona que vol entrar en política? Que no s’ho pensi, que tiri endavant. Les dones tenim molt a dir i molt a aportar i és des d’aquí que podem canviar les coses.

 

Ainoa Olza Garcia, Secretària de la Dona Baix Llobregat i l’Hospitalet.