AMB VEU DE DONA: María José Escobedo Navarro

AMB VEU DE DONA: María José Escobedo Navarro
AMB VEU DE DONA: María José Escobedo Navarro

María José Escobedo Navarro, candidata d'ERC a la candidatura de FEM Sant Andreu a les eleccions municipals 2019.

 

Edat: 48 anys

Lloc de naixement: Barcelona

On vius i des de quan: Visc a sant Andreu de la Barca des de fa 48 anys. Els meus pares van venir a viure a la meva ciutat quan jo tenia 3 mesos.

Professió: Actualment treballo de professora d’educació especial en un institut, tot i que he estat durant molts anys treballant com a tècnica d’orientació,  insertora laboral i tècnica de formació en diferents ajuntaments.

Família: Estic casada i tinc 3 fills, dues nenes i un nen.

Aficions: M’agrada molt anar al cinema, al teatre, als musicals, llegir llibres, escoltar música, ...

Estàs afiliada o ets simpatitzant d’alguna organització? De ben jove sempre he estat implicada en el món associatiu del meu municipi. Als 18 anys, amb un grup de joves, vam crear l’agrupament escolta i guia Sant Llop en el que vaig estar 10 anys. També he estat en l’entitat de teatre Teatrandreu i he participar en les Ampas dels col·legis dels meus fills. Actualment i des de fa un any i mig milito a ERC.

Quan i Què et va motivar a entrar en política? Moltes de les persones que venen del teixit associatiu arriba un moment en que ens plantegem passar a la política per poder aportar més a la societat. A mi em va passar això. Va haver un moment en la meva vida, en concret a l’any 2007, que em van convidar a un sopar que ERC de Sant Andreu de la Barca realitzava per les eleccions municipals. Vaig connectar molt amb el que van dir i amb les persones que portaven el projecte, concretament amb el Jordi Albert, actual Diputat del Parlament. Però no va ser fins al 2010 que no vaig poder participar activament amb la Secció Local.

Com va ser el teu inici en política? Tinc molts bons records de quan vaig començar a la secció local. Uns mesos abans s’havia involucrat el meu marit i ell em va animar a involucrar-m'hi també. Hi havia persones que ja coneixia i d’altres que em va acollir molt bé. Érem una petita família i ara la família ha crescut molt i estic molt contenta.

Com compagines feina i política? Intentant organitzar-me bé. Sempre he treballat en l’administració pública i els meus horaris m’han permès poder compaginar-ho. Amb la família ha estat més complicada la conciliació, però amb el suport i acompanyament del meu marit ha estat més fàcil.

Has viscut situacions de masclisme en l’àmbit de la política? En el meu cas no he viscut cap situació d’aquest tipus.

Què és el que mes t’agradaria aconseguir a través de la política en el teu municipi? Donar veu als meus veïns i veïnes, atendre les seves necessitats, enfortir les entitats, crear un entorn agradable on poder viure i treballar i que l’ajuntament sigui una eina d’unió i cohesió social.

Què li diries a una dona que vol entrar en política? Que no s’ho pensi, que la nostra veu és important, que el nostre punt de vista és important, que podem aportar molt, que el camí no és un camp de roses però tot el que pots aportar i tot el que aprens val la pena.

I per últim, qualsevol cosa que vulguis dir, aquest és el lloc i el moment! Crec que tots i cadascú de nosaltres hem nascut amb un propòsit a la vida, que no estem de pas, que estem per aportar el nostre gra de sorra a la societat. Jo vull deixar als meus fills un món una mica millor de com estava a través dels valors republicans.

 

Ainoa Olza Garcia, Secretària de la Dona Baix Llobregat i l’Hospitalet.