AMB VEU DE DONA: Marola Cantarell Mora

AMB VEU DE DONA: Marola Cantarell Mora
AMB VEU DE DONA: Marola Cantarell Mora

Marola Cantarell Mora, candidata d’ERC a Olesa de Montserrat a les properes eleccions municipals 2019.

EDAT: 52 anys

LLOC DE NAIXEMENT: Igualada

ON VIUS I DES DE QUAN: Sóc a Olesa de Montserrat des que tenia 2 anys. Visc al Casc Antic molt a la vora de l’eglèsia.

PROFESSIÓ:Treballo d’assessora fiscal i comptable i sóc empresaria d’un negoci de malles i tancaments.

FAMÍLIA: No estic casada, visc en parella i amb la nostra filla de 20 anys i el nostre fill de 15.

AFICIONS: M’agrada molt l’esquí. Gaudeixo molt de la lectura i dels sopars amb amigues i amics. Sempre que puc marxo amb la família a la platja, és vital per mi compartir amb ells totes les estones que puc.

AFILIADA O SIMPATITZANT D’ALGUNA ORGANITZACIÓ? Milito a ERC i sóc socia de diverses entitats esportives com el club d’hockey d’Igualada i el club patinatge artístic d’Olesa. I cada setmana vaig al gimnàs Espai fitness Olesa.

QUAN I QUÈ ET VA MOTIVAR PER ENTRAR EN POLÍTICA? Em sento independentista des que vaig nèixer, però la situació política arrel del 20S i l’1O és el que em va fer sentir que era necessàri implicar-me i afiliar-me a ERC. Vaig valorar que era el partit que m’identificava i on podria treballar per la llibertat del país i per la millora del municipi que m’ha vist crèixer.

COM VA SER EL TEU INICI EN LA  POLÍTICA? Va ser un bon moment. En tots els casos he tingut complet suport de la SL i de l’executiva. M’he sentit part del grup des de l’inici, som un gran equip!

COM COMPAGINES LA FEINA I LA POLÍTICA? Puc anar compaginant la meva feina amb la política. Programem les reunions sempre després de l’horari laboral per així facilitar-ho. Allarguem els dies i escurcem les nits.

HAS VISCUT SITUACIONS DE MASCLISME EN L’ÀMBIT DE LA POLÍTICA? Amb sinceritat... Mai! Tot i viure en una societat patriarcal m’he trobat amb un grup de persones disposades a ajudar en qualsevol situació.

QUÈ ÉS EL QUE MÉS T’AGRADARIA ACONSEGUIR A TRAVÉS DE LA POLÍTICA AL TEU MUNICIPI? M’agradaria una Olesa millor. Una Olesa republicana en tots els sentits. Aconseguir ajuntaments republicans és bàsic en el moment que ens està tocant viure. I amb ERC Olesa de Montserrat tenim molts projectes de millora pel nostre poble, tan socials, d’infraestructures com en tots els altres àmbits. Volem una olesa millor per tothom. Aquest és el nostre repte.

QUÈ LI DIRIES A UNA DONA QUE VOL ENTRAR EN POLÍTICA? Diria: A què esperes??? No hi ha excuses!!

I PER ULTIM, QUALSEVOL COSA QUE VULGUIS DIR, AQUEST ÉS EL LLOC I EL MOMENT. M’agrada estar en aquest projecte perquè m’horroritza que hi hagi preses i exiliades poltítiques (a més de persones represaliades). És un fet que no puc pair. D’altra banda aconseguir la llibertat de les dones també m’és bàsic. En definitiva m’agrada lluitar per la llibertat i per un futur millor de cara a les noves generacions. I tot això es comença als municipis.

 

Ainoa Olza Garcia, Secretària de la Dona Baix Llobregat i l’Hospitalet.