AMB VEU DE DONA: Rosa Mur Petit

AMB VEU DE DONA: Rosa Mur Petit
AMB VEU DE DONA: Rosa Mur Petit

Rosa Mur petit, Candidata d’ERC Sant Boi de Llobregat per les Eleccions Municipals del 26 maig de 2019

Edat: 49

Lloc de Naixement: Barcelona

On vius i des de quan: He viscut tota la vida a Sant Boi de Llobregat i em sento molt orgullosa d’aquesta ciutat, del seu entorn i de la seva gent.

Professió: Sóc Llicenciada en Ciències Econòmiques i Doctora en Sociologia, especialitzada en recerca, anàlisi i tractament de dades en l’àmbit de les polítiques socials i els col·lectius especialment vulnerables i, també, en l’avaluació i implementació de millores en la gestió de polítiques públiques. Sóc funcionària des de l’octubre de 2008.

Família: Convisc amb el meu marit, un fill i una filla.

Aficions: M’atreuen especialment les activitats culturals (cinema, teatre, música, lectura, cultura popular...) i la fotografia. Canto a la Coral Renaixença i pertanyo al Col·lectiu Teatral Tripijoc i he estat membre de diferents entitats d’educació en el lleure de la vila (Amics de la Sardana, GRESCA, MIM, Agrupament Escola Guia Sant Ramón Nonat...). M’agrada passejar per la muntanya o vora el mar i gaudir dels jocs de taula amb amics i/o família. Vaig regularment al gimnàs per cuidar cos i ment.

Estàs afiliada o ets simpatitzant d’alguna organització? Estic afiliada a l’Associació Catalana de Sociologia, l’Associació de Facultatius i Tècnics AFITCME, la Coral Renaixença, el Col·lectiu Teatral Tripijoc i milito a ERC.

Quan i què va motivar el teu inici en política? Com a responsable tècnica fa anys que he hagut de treballar amb/per persones que es dediquen a la política. Sovint persones que han defensat interessos que no han coincidit amb la meva manera de veure les coses. Això, juntament amb la situació política de retrocés i repressió creixent en drets i llibertats que consideri bàsics, de manera especial a Catalunya, m’ha fet plantejar entrar en política.

Com va ser el teu inici en política? La veritat és que em vaig aproximar a la Secció Local d’ERC Sant Boi i els companys i companyes de la secció, així com la resta d’òrgans del partit, m’han acompanyat i facilitat el camí en cada passa que he anat donant. Les limitacions que he sofert provenen bàsicament de restriccions en l’àmbit professional.

Com compagines feina i política? És el primer cop que em presento per ser representant electe, però espero i confio poder compaginar ambdues responsabilitats a partir del 26 de maig.

Has viscut situacions de masclisme en l’àmbit de la política? No.

Què és el que més t’agradaria aconseguir a través de la política en el teu municipi? Com a representant electe en l’àmbit local m’agradaria contribuir a la defensa de la democràcia i dels drets i llibertats fonamentals, a definir una agenda política que reflecteixi millor els interessos i preocupacions reals de la ciutadania –tenint cura especial dels col·lectius més desfavorits- i a millorar l’eficiència en gestió pública, millorant així la vida de les persones que m’envolten i també la seva confiança en les institucions i en les persones que les representen.

Què li diries a una dona que vol entrar en política? Que ho faci. El fet de ser dona mai no ha de condicionar l’exercici dels propis drets ni en l’esfera pública ni en la privada.

 

Ainoa Olza Garcia, Secretària de la Dona Baix Llobregat i l’Hospitalet.