AMB VEU DE DONA: Nabila Belghanou Chriat

AMB VEU DE DONA: Nabila Belghanou Chriat
AMB VEU DE DONA: Nabila Belghanou Chriat

Nabila Belghanou Chriat, candidata d'ERC-Esparreguera a les eleccions municipals 2019.

Edat :23 anys

Lloc de naixement: Marroc

On vius i des de quan: Visc a Esparreguera des dels 2 anys

Professió: Ara treballo en un comerç i estic estudiant a la universitat, en estudis de Ciències Polítques i Dret.

Família: Sóc la gran de cinc, un germà i tres germanes.

Aficions: Hi ha moltes coses en les que m'agrada passar el temps encara que destacaria l’esport, el futbol en concret, que l'he practicat tota la meva infantesa, viatjar, llegir també es una de les meves grans aficions o passar temps amb els amics.

Estàs afiliada o ets simpatitzant d’alguna organització? Estic involucrada en l’associació El Amal, format per un grup de dones marroquines valentes que lluiten per la integració i per fer més fàcil la llengua.

Quan i Què et va motivar a entrar en política? Crec que des de sempre, entendre la política es entendre els fets, les situacions de la nostra vida, i de la gent que ens envolta. Sempre he estat al corrent de la actualitat política nacional e internacional, els drets humans, i molt important és que el causa palestina em va fer obrir els ulls per entendre altres conflictes internacionals d’àmbit polític. Des dels 17 anys que tinc clar que volia estudiar una carrera relacionada amb la política. A més a més, el principal fet que em va motivar a entrar-hi es el moment en que entens que tot es política, que les decisions polítiques dels nostres representants repercuteixen en el nostre dia a dia… iquan entens això, vols poder influir per fer més fàcil i feliç la vida de la gent.

Com va ser el teu inici en política? El meu inici va ser gràcies al president del grup municipal d'Esquerra, va ser en les últimes eleccions municipals de fa quatre anys, i aleshores jo vaig ser número set en la llista electoral per ERC com a independent. La veritat es que no vaig tenir cap tipus de entrebanc, tot el contrari, vaig ser acceptada per tots els companys per igual.

Com compagines feina i política? No és fàcil treballar, estudiar i estar ficada en política, moltes vegades no tens temps per a res, però sobretot es complicat combinar els diferents horaris, però quan un vol realitzar alguna cosa… encara que només es qüestió de ganes, treball, amor pel que una fa i esforç.

Has viscut situacions de masclisme en l’àmbit de la política? Encara sóc principiant en aquest món, però per les meves experiències no tinc res a dir en aquest tema, m’he sentit com una persona més, independentment del meu gènere. També és important, a vegades, no pensar en que un pot viure aquesta situació, es imprescindible sentir questa igualtat de veritat, no pensar en que una es inferior pel seu gènere, que ha de treballar com una persona més i lluitar perquè cap altre tingui problemes per qüestió de gènere.

Què és el que mes t’agradaria aconseguir a través de la política en el teu municipi? Bàsicament m’agradaria que tothom estigués orgullós de formar part del nostre municipi, sentir-se d’Esparreguera, perquè es important recalcar que quan algú estima alguna cosa no la fa malbé. El sentiment de pertinença fa més fàcil fer arribar als ciutadans que el municipi és de tots, de tal manera que la política també és de tots. Amb polítiques transparents, des de fora cap a l’ajuntament, escoltant a tothom, és el camí per a un bon futur per a la nostra vila. Vull treballar amb polítiques d’esquerres, polítiques per a la gent, donant veu a les persones i a les diferents associacions del poble.

Què li diries a una dona que vol entrar en política? Què no cregui, i que no li facin creure, que el fet de ser dona és la variable important. Abans que el gènere hi ha la persona i tot allò que podem oferir a la gent per fer la seva vida més fàcil, tranquil·la, feliç i justa. Perquè mai s’ha d’oblidar que la gent, abans de tot, busca que ells i les persones importants que les envolten tinguin una vida tranquil·la, segura i feliç.

I per últim, qualsevol cosa que vulguis dir, aquest és el lloc i el moment! En primer lloc donar les gràcies per donar-me veu, i per altre que tot i ser una dona jove, estic preparada per treballar per a la gent. Una mai ha d’oblidar que si es fica en política és per a servir als ciutadans, i no pas per engrossir l’administració pública.

 

Ainoa Olza Garcia, Secretària de la Dona Baix Llobregat i l’Hospitalet.