AMB VEU DE DONA: Mar Andreu Rojas

AMB VEU DE DONA: Mar Andreu Rojas
AMB VEU DE DONA: Mar Andreu Rojas

Mar Andreu Rojas, candidata (3ª)  ERC-Collbató, a les eleccions municipals 2019.

Edat -50 a punt de fer 51 el 25 de Maig.

Lloc de naixement -Barri de Sants/Barcelona

On vius i des de quan - Visc a Collbató des del 2006.

Professió - Dissenyadora de Moda. L´any 2000 juntament amb el meu marit vaig crear “ La Bella Lola.” marca catalana de roba i complements.

Família- Tinc un fill de 14 anys, marit, germà, germana, cunyat( que és com un germà),nebots, nebodes i la meva mare.

Aficions -Llegir, dibuixar, fer fotos, el cinema, viatjar, fer caminades amb amigues per la muntanya, la música, ballar(vaig a classes de zumba) i el que més m´ agrada és gaudir de les trobades amb els meus amics.

Estàs afiliada o ets simpatitzant d’alguna organització? Estic afiliada a ERC i sóc simpatitzant de l'ANC.

Quan i Què et va motivar a entrar en política?  Tinc una germana 17 anys més gran que jo, ella i el meu cunyat sempre han estat molt actius en polítca (sobretot el meu cunyat) perquè van viure èpoques amb molta manca de llibertat. Gràcies a la meva germana vaig anar a l´escola Proa. Escola catalana i laica, molt activa en la cultura catalana. La meva prioritat des de molt jove és aconseguir l´independència de Catalunya i quan em va sorgir l´oportunitat d´entrar en política i treballar per tot el que jo vull, ho vaig tenir molt clar.

Com va ser el teu inici en política? Primer vaig estar molt activa amb l´Anc de Collbató i després vaig tenir la sort d´entrar a formar part de la secció local d´ERC Collbató, on des del primer dia em van acollir molt bé. De fet, ara alguns ja no només són companys, ara també són amics.

Com compagines feina i politica? Al ser autònoma em puc organitzar força bé i al treballar amb el meu marit sempre tinc qui em fa costat.

Has viscut situacions de masclisme en l’àmbit de la política? En l´àmbit polític no, però en el social totes les dones per desgràcia vivim situacions i comentaris masclistes.

Què és el que mes t’agradaria aconseguir a través de la política en el teu municipi? M´agradaria aconseguir fer un poble modelic en política d´igualtat, integrador, cultura per a tothom, un poble republicà i lliure.

Què li diries a una dona que vol entrar en política? Endavant! Fes-ho! Si volem canviar les coses i millorar.les , hem de ser moltes.

I per últim, qualsevol cosa que vulguis dir, aquest és el lloc i el moment.   Molta força a totes les republicanes! No defalliu i seguiu treballant per la república feminista.

 

Ainoa Olza Garcia, Secretària de la Dona Baix Llobregat i l’Hospitalet.