AMB VEU DE DONA: SARA ROCA I IBÀÑEZ

AMB VEU DE DONA: SARA  ROCA I IBÀÑEZ
AMB VEU DE DONA: SARA ROCA I IBÀÑEZ

Sara Roca i Ibáñez, Candidata de ERC-Abrera a les Eleccions Municipals 2019.

Edat: Vaig fer 38 el 10 de gener.

Lloc de naixement: Martorell, els meus pares, que ja vivien a Abrera, volien anar a Barcelona però no van aconseguir arribar-hi.

On vius i des de quan: Abrera. Quan vaig fer els 18 anys vaig marxar: volta el món i torna al born. Fa 2 anys i mig que hi he tornat.

Professió: dissenyadora gràfica (Tècnica Superior d’Arts plàstiques i Disseny, especialitat Gràfica Publicitària) i graduada en Història per la UB.

Família: Tinc un nen de 4 anyets, el Pau, una gosseta d’un anyet, la Nina i un marit, el Sebas, amb qui farà 17 anys que copartim vivències.

Aficions: no se si és una afició però m’agrada aprendre coses noves, viatjar, veure altres maneres de fer i pensar. Gaudeixo tant estant amb els amics com llegint tranquil·lament vora la llar de foc.

Estàs afiliada o ets simpatitzant d’alguna organització? Estic afiliada a CCOO, on formo part de Sindicalistes per la Independència, sóc sòcia d’Omnium Cultural i formo part de la xarxa d’Accions Urgents d’Amnistia Internacional.

Quan i Què et va motivar a entrar en política? Quan vaig tenir al Pau vaig decidir que ja n’hi havia prou de queixar-se al sofà de casa i no fer res per canviar la realitat. Si volia educar el meu fill amb certs valors, n’estava obligada.

Com va ser el teu inici en política? Tant els companys de Cunit, on em vaig fer militant, com els d’Abrera em van acollir i tractar amb la màxima generositat. Que els companys i companyes de la secció local m’hagin fet la confiança per defensar els valors republicans en segon lloc de la llista representa un gran repte per a mi però sé que sempre puc comptar amb ells; som un gran equip.

Com compagines feina i política? El fet de treballar a mitja jornada em permet dedicar-m’hi.

Has viscut situacions de masclisme en l’àmbit de la política? No dins del partit, on els meus companys sempre m’han fet costat, però sí que n’he viscut. El més habitual és que si vas a una reunió acompanyada d’algun home es dirigeixin a ells, que valorin més les seves aportacions o que directament ni et mirin.

Què és el que mes t’agradaria aconseguir a través de la política en el teu municipi? M’agradaria fer d’Abrera un poble millor, on els veïns i veïnes  participin de manera directa en la política i on tots aprenguem a estimar més i millor el nostre poble.

Què li diries a una dona que vol entrar en política? El mateix que a un home, que requereix molta dedicació i que no sempre és fàcil la conciliació però que paga la pena.

Ainoa Olza Garcia, Secretària de la Dona Baix Llobregat i l’Hospitalet.