AMB VEU DE DONA: Marta Roig i Segura

AMB VEU DE DONA: Marta Roig
AMB VEU DE DONA: Marta Roig

Marta Roig i Segura, Candidata ERC-Begues a les Eleccions Municipals 2019.

Edat: 44

Lloc de naixement: Barcelona

On vius i des de quan: He viscut a Viladecans des de l’any 1997, però ara en breu a Begues. Emperò, fa més de 15 anys que faig vida activa a Begues, participant de les tradicions i la cultura popular. Tinc una gran colla d’amics a Begues. De fet, estic enamorada de Begues.

Professió: Sóc advocada especialista en el Dret de la persona. Les meves especialitats són el Dret de Família, Dret Penal, Violència sobre la dona, Menors i atenció a la infància, Violència intrafamiliar, Successions i matèries civils.

Família: Mare d’una unitat familiar reconstituïda de 7 membres. Molt dur, i molt divertit alhora.

Aficions: Les sèries, ho he de reconèixer. També m’agrada molt tot el que té a veure amb l’ecologisme. Gaudeixo estant amb la família. I m’encanta participar de totes les festes populars i tradicionals. També he fet el voluntariat per la llengua, ajudant a persones que no parlen català a que es sentin còmodes per parlar-lo i perdre la por a fer-ho.

Estàs afiliada o ets simpatitzant d’alguna organització? Sóc militant d’ERC Begues, i molt orgullosa de ser-ho. També he estat 14 anys Presidenta de l’AMPA de l’escola dels meus fills, i membre de la Junta Comarcal del Baix Llobregat de FAPAC. També he estat membre del Consell Municipal d’Educació de Viladecans.

Quan i Què et va motivar a entrar en política? Just farà tres anys, perquè volia canviar les coses des de dins. Vaig decidir que si volia quelcom millor, més valia treballar per sumar, i no anar lamentant-me.

Com va ser el teu inici en política? La veritat, no va ser gens fàcil. Però poc a poc, em vaig anar obrint camí. Els meus objectius sempre han estat, i segueixen sent, sumar per millorar i ajudar a l’equip de treball.

Com compagines feina i política? Com que tinc una professió lliberal, i jo porto el meu propi despatx d’advocats, puc conciliar vida professional, familiar i política. He de reconèixer que sóc afortunada en aquest sentit.

Has viscut situacions de masclisme en l’àmbit de la política? En l’àmbit de la política no, però en l’àmbit personal sí, i molt dures.

Què és el que més t’agradaria aconseguir a través de la política en el teu municipi? M’agradaria que Begues fos un municipi de referència en matèria de drets socials i feminisme.

Què li diries a una dona que vol entrar en política? No ho tens fàcil, però no et rendeixis. Sempre hi haurà algú que creurà en tu.

I per últim, qualsevol cosa que vulguis dir, aquest és el lloc i el moment! Sororitat i resiliència, són les meves premisses del dia a dia.

 

Ainoa Olza Garcia, Secretària de la Dona Baix Llobregat i l’Hospitalet.