AMB VEU DE DONA: Meritxell Charavia i Ribas

AMB VEU DE DONA: Meritxell Charavia
AMB VEU DE DONA: Meritxell Charavia

Sóc candidata pel Prat de Llobregat, vaig de segona i porto la secretaria de la dona.

Nom: Meritxell Charavia i Ribas.

Edat: 41 anys.

Lloc de naixement: El Prat de Llobregat.

On vius i desde quan: Visc al Prat de tota la vida, però en la meva joventut vaig viure també a Castelldefels, el Vendrell i Barcelona, tot i que ara ja farà uns 12 anys que torno a ser al Prat.

Professió: Sóc educadora infantil, tota la meva vida la he dedicat a l´ensenyament i als infants.

Familia: La meva familia és meitat de Catalunya i meitat de Castella la Manxa, per tant a casa sempre es va conviure amb les dues cultures molt arrelades. Tinc parella desde fa 15 anys i sóc mare de bessons desde fa 5 anys.

Aficions: Les meves aficions han anat canviant al llarg dels anys, vaig començar practicant atletisme, de fet totes les aficions que he tingut sempre han sigut fisiques, acualment  sóc castellera dels Castellers del Prat de llobregat, i també pertanyo al Club d´Scrabble Delta Prat.

Eestas afiliada o ets simpatitzant d´alguna organització: Sóc membre de varies organitzacions com de Plataforma per la llengua, de

l´Scrabble Delta Prat, dels Castellers del Prat de Llobregat, també de l´Associació de veïns de la Barceloneta del Prat de Llobregat i al CNL vaig tenint parelles lingüístiques.

Quan i qué et va motivar a entrar en política: La politica sempre ha estat del meu interès però arrel de l´1 d´octubre em va marcar un abans i un després, vaig veure clar que m´havia d´implicar d´una manera més efectiva, veient també les necessitats quotidianes de la gent que m´envolta, dels pratencs, en definitiva. Les meves experiències personals m´ajuden a valorar tots els aspectes socials i he començat a involucrarme fins al punt on sóc ara,   tot ha anat molt ràpid però amb empenta, força i ganes...es pot fer de tot.

Com va ser el teu inici en política? El meu  inici, com he dit abans va ser una mica circumstancial, per les injusticies vistes en vers Catalunya i els catalans, em va fer pensar en que podria fer jo per tot això i no se´m va ocorrer millor idea que la implicació, intentar fer que les coses puguin ser millor començant desde dins.

Els meus companys de partit no han fet un altre cosa que facilitar-me la feina i ajudar-me en tot el que els demano, haig de comptar amb la seva experiència, porten molt temps dedicant-se i jo només haig d´aprendre i enfocar-ho desde la meva visió.

Com compagines feina i política? Actualment i malauradament estic a l´atur desde fa pocs dies, la política, ha passat de ser alguna cosa més secundària a ser una part important, ara tinc més temps per poder involucrar-me i participar, encara que...compaginar-ho amb la familia...també comporta algun sacrifici

Has viscut situacions de masclisme en l´ambit de la política? Porto molt poc temps com per contestar amb una perspectiva objectiva del tema però, de moment haig de dir que no els he viscut i espero no haber-los de patir, si més no, si m´hi trobo... Ja posaré les “coses al seu lloc”, els masclismes existeixen fins que troben algú que els para els peus, el pitjor són les actituds, no les paraules.

Que és el que mes t´agradaria aconseguir a través de la politica en el teu municipi? M´agradaria poder fer un municipi més participatiu, poden contar amb una visió més femenina, m´agradaria fer possible que les dones s´involucrin més en les desicions de la ciutat, si les dones parem...el món es para doncs...fem el contrari, belluguem-nos perfer un Prat  i un món millor per totes i tots.

Que li diries a una dona que vol entrar en política? Li diria que endavant que té tot el nostre suport i reconeixement, que si ens comprometem podem fer que les coses siguin diferents, que avui en dia les dones tenim la força per fer el que calgui però quantes més siguem més força tindrem.

 

I per últim, qualsevol cosa que vulguis dir, aquest és el lloc i el moment!

Hem de ser fortes, constants, valentes i intel·ligents per poder desplegar una xarxa de dones que ens empoderi i sortir de totes aquestes injusticies i menyspreus amb els quals ens hem pogut trobar al llarg de la nostra existencia, dones al poder!

 

Ainoa Olza Garcia, Secretària de la Dona Baix Llobregat i l’Hospitalet.